0%

Xhelal Kaloshi
HOXHË XHELAL KALOSHI
Xhelal Kaloshi i lindur në Gorancë Hani Elezit Kosovë më 9 maj 1972

Në vitin 1989,  fitoi vendin e parë në garat e Kur’anit ne ish  jugosllavi në kategorinë Tilawah. Në vitin 1990, mori pjesë në konkursin e recitimit të Kuranit në Arabi Saudite.

Kaloshi mbaroi shkollën e mesme në Prishtinë në vitin 1990. Nga viti 1991 deri në vitin 1995, ai studioi në Medina, Arabi Saudite.

Në vjeshtë të vitit 1995, ai u transferua në Mynih, Gjermani, ku themeloi Shoqatën Kulturore Islame “Asr” e. V. Ingolstadt dhe vazhdon punën e imamit deri në ditët e sotme.

Kohet e Namazit
divider
fl-single-icon
Islamic: al-Jum‘ah, 15 Dhu al-Hijjah 1445 AHFriday, June 21, 2024
fl-single-icon
Imsaku
Lindja e Diellit
Dreka
Ikindia
Akshami
Jacia
Start In The Name Of Allah
Disa Nga Sherbimet e Hoxhes
divider
fl-icon-box-icon
Namazi i xhumasë

O ju që besuat, kur bëhet thirrja për namaz, ditën e xhumasë ecni shpejtë për aty ku përmendët All-llahu

Namazi i xhumasë është një lutje e veçantë e kryer nga besimtarët muslimanë çdo të premte pasdite në vend të lutjes së drekës. Ky namaz ka rëndësi të veçantë në fesë islame. Disa fjali rreth namazit të xhumasë janë:

1. Namazi i xhumasë është një lutje e veçantë e kryer në xhami nga jamaati (komuniteti i besimtarëve) në orën e drekës së të premtes. Ai shërben si zëvendësim për lutjen e zakonshme të drekës.

2. Namazi i xhumasë është i rëndësishëm për besimtarët muslimanë, pasi nëpërmjet tij ata shprehin falenderim për të gjitha bekimet e Allahut dhe i bëjnë thirrje për paqe dhe harmoni në shoqëri.

3. Ky namaz ka kërkime të veçanta, përfshirë leximin e sures së Xhuma dhe dëgjimin e khatibit (imamit) që zhvillon predikimën e xhumasë. Gjatë kësaj lutjeje, besimtarët përforcojnë lidhjen e tyre me Zotin dhe bashkohen si një komunitet në adhurim.

Namazi i xhumasë është një moment i rëndësishëm për t’u mbledhur së bashku dhe për të përjetuar unitetin fetar në mes të besimtarëve muslimanë.

fl-icon-box-icon
Lutja në xhami
fl-icon-box-icon
Keshilla rreth Islamit

Pejgamberi alejhi selam ka thënë: “Feja është këshillë, feja është këshillë, feja është këshillë.”

Hoxhe Xhelal Kaloshi kryen sherbime per keshillime te ndryshe si :

 • Këshillim në çështje të ligjit islam (Sharia)
 • Ndihmë në llogaritjen e zekatit dhe fitër-it
 • Këshillim për familjen dhe martesën
 • Këshillim për fëmijët dhe të rinjtë
 • Mbështetje shpirtërore dhe këshillim në situata të vështira

fl-icon-box-icon
Martesa islame dhe divorci

Martesa është shkak për mbrojtjen e syrit dhe mbrojtjen e nderit nga ajo që e ka ndaluar Allahu

fl-icon-box-icon
Recitim i Kuranit në ngjarje nëpër botë

Më poshtë janë disa prej pjesëmarrjeve në shumë ngjarje:

 • Në vitin 2007, mora pjesë në Konkursin Ndërkombëtar të Kuranit të 50-të në Kuala Lumpur, Malajzi.
 • Në vitin 2013, unë isha solist si muezzin në muzikalin “The Armed Man: A Mass For Peace” nga Karl Jenkins në sallën Carl-Orff në Gasteig, München.
 • Në vitin 2014, mora pjesë në Java Ndërkombëtare të Dialogut dhe Shkëmbimit IDA në St. Gallen si muezzin dhe recitues i Kuranit.
 • Në vitin 2015, recitoja Kuranin në Xhaminë Ulu në Bursa, Turqi.
 • Në vitin 2017, mora pjesë në organizimin dhe recitimin e Kuranit në festën e Eid në Zenith Halle, München.
 • Më 27 korrik 2016, mbajta fjalim të dhimbshëm në ceremoninë për shkak të sulmit të dhunshëm në Qendrën Olimpike të Blerjeve në München.
 • Në vitin 2017, mora pjesë në Kongresin Ndërkombëtar të 30-të në Sao Paulo, Brazili.
 • Në vitin 2017, recitova Kuranin në Shtëpinë e Vjetër të Bashkisë për rastin e pritjes vjetore të Këshillit Mysliman të Mynihut.
 • Në vitin 2018, mora pjesë në organizimin dhe recitimin e Kuranit në festën e Eid në Zenith Halle, München.
 • Në vitin 2019, adhanoja në Xhaminë Sultanahmet në Stamboll.
 • Në vitin 2022, recitova Kuranin në Xhaminë Camlica në Stamboll.

fl-icon-box-icon
Mbajtja e takimeve periodike me tema të ndryshme në xhami ose në ambiente të tjera

Bank Account Information

Name Islamischer Kulturverein ASR e.V Ingolstadt
IBAN DE74 7215 0000 0000 0394 53
BIC BYLADEM1ING
Donacione per Xhamine

“Kush dëshiron një vend në xhenet , le të siguron një metër katror në këtë projekt”

Shtyllat e Islamit
Shtyllat e Islamit janë pesë prej detyrimeve kryesore të një besimtari musliman.
divider
Shahadeti
Agjerimi
Namazi
Zekati
Haxhi
fl-single-icon
Si te marrim Abdes
fl-single-icon
fl-single-icon
Si duhet te falemi
Lajme te ndryshme per Islamin
divider
Shkruaj dhe prek enter pastaj