0%

https://xhelalkaloshi.com/wp-content/uploads/2023/06/services-head-1.png

Si duhet te marrim Abdes

Si te Marrim Abdes Hap Pas Hapi

Pasi që kemi bërë nijjet(vendosur) për të marrë abdest, sikur edhe për çdo punë të mirë, e fillojmë më:

BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM.

1. Pastaj duhet t’I pastrojmë duart deri mbi shuplakë, duke fërkuar tri herë mirë mes gishtave dhe rreth thonjëve në të dy duart.

2. Shpërlajmë gojën tri herë.

3. Shpërlajmë hundët tri herë.

4. Lajmë fytyrën tri herë.

5. Pastrojmë dy duart gjer pas bërryli, duke filluar prej të djathtës.

6. Me duar të lagura prekim pjesën e përparme të kokës (një të katërtën)

7. Me duar të lagura I pastrojmë veshët. Pastrimin e veshëve e bëjme duke prekur me gishtin tregues brendinë e tyre e me të madhin pjesën e jashtme të veshëve.

8. Pastaj I pastrojmë dy këmbët gjer mbi nyje, duke pasur kujdes që të mos lëmë asnjë pjesë pa lagur.

Shkruaj dhe prek enter pastaj